Matkapuhelimet ja niiden lisävarusteet

Matkapuhelin on nykypäivän ihmisen ehdottomasti käytetyin kommunikoinnin väline. Puhelin on monille valtava osa arkea ja monet toimet eivät onnistuisi ilman puhelimen käteviä ominaisuuksia ja varusteita. Puhelimiin on mahdollista saada mitä kekseliäimpiä lisävarusteita, jotka helpottavat ihmisten jokapäiväistä elämää. Kännykät eivät toimi enää pelkän soittamisen välineenä, vaan tarjoavat viihdettä ja tekemistä vuorokauden jokaiselle tunnille monen ikäisille. Myös vanhemman ikäpolven edustajat ovat pikkuhiljaa innostuneet matkapuhelimista ja ovat vaihtaneet karvalakkipuhelimensa uusiin malleihin mehevillä lisävarusteilla

Lisävarusteet ja matkapuhelinten valmistajat

Puhelinmarkkinoilla valmistajat kohtaavat armotonta kilpailua, jossa heikommat jäävät jalkoihin. Ykkösjätti Apple on jäänyt entistä hankalampaan tilanteeseen muiden valmistajien pyrkiessä innokkaasti tuomaan puhelimilleen parhaan valmistajan maineen. Lisäksi Applea on arvosteltu kalliista lisävarusteista, joiden yhteensopivuus muiden laitteiden kanssa on huono. Motorola, LG, Samsung ja Huawei ovat vain esimerkkejä puhelimia ja muuta tekniikkaa valmistavista suurista yrityksistä. Kaikista suurin kilpailuvaltti tuntuu nykyään olevan niillä valmistajilla, joiden puhelimien käyttöjärjestelmät tukevat erilaisia lisävarusteita joustavasti.

Viime vuosien parhaiden matkapuhelimien varusteet

Viime vuosien aikana puhelimien myynti on ollut hurjassa nousussa. Ihmiset ovat yleisesti ottaen valmiita sijoittamaan puhelimiinsa enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin. Uusia varusteita on kehitetty valtavan nopeaa tahtia. Viime vuosina Applen iPhone XS Max, Samsungin Galaxy Note 10 Plus ja OnePlus 7 Pro ovat toimineet yhtiöidensä lippulaivatuotteina. Kaikille näille puhelimille on saatavilla mitä erilaisimpia varusteita. Puhelimet voi esimerkiksi synkronoida älykellojen kanssa, jolloin tärkeimpien ominaisuuksien käyttö helpottuu liikkeellä ollessa.

TV-moduulit puhelimille

Puhelimet toimivat parhaimmillaan todellisina viihdekeskuksina erilaisten varusteiden avulla. IPhonen voi yhdistää Apple TV -moduuliin ja näin käyttäjä voi peilata kännykässään toistuvaa mediaa helposti television suuremmalle ruudulle. Google on puolestaan kehitellyt laitteesta oman versionsa Chromecastin, joka kytketään televisioon HDMI-piuhan avulla. Muita vähemmän tunnettuja moduuleja käytetään myös innokkaasti, sillä monilla suoratoistopalveluilla on nykyään omat sovelluksensa, jotka on helppo peilata puhelimesta televisioon ilman johtoja.

Valokuvaajan suosikkivarusteet matkapuhelimille

Asiakkaita kiinnostaa suuresti matkapuhelinten kamerat. Nykyään älypuhelimella otetut kuvat vetävät hyvin vertoja digitaalisten kameroiden laatuun. Kytkemällä puhelimen kiinni liikuteltavaan jalustaan, voi valokuvaaja helposti ottaa ammattimaisen näköistä kuvaa ja videomateriaalia myös kännykällä. Tällaiset jalustat eivät usein myöskään ole yhtä kalliita kuin kuvausliikkeiden myymät vekottimet. Sovelluksilla kuviin saa upotettua erilaisia tehosteita, jotka saavat kuvat näyttämään entistä ammattitaitoisemmin otetuilta. Myös kuvien jälkikäsittely on helppoa ja nopeaa puhelinten erilaisilla kuvanmuokkausohjelmilla.

Lisävarusteet lataamista varten

Kuten tiedämme, puhelimen akkujen kesto on siis yksi kuumimmista puheenaiheista matkapuhelinmarkkinoilla. Puhelimien lataamista varten on viime vuosina keksitty mitä nokkelampia keinoja. Lisävirtaa voi saada virtapankista, joka on myös helppo kuljettaa mukana reissussa. Uusimpia ja kehittyneempiä latauksen muotoja edustavat kuitenkin langattomat laturit, jotka toimivat tiettyjen puhelintyyppien kanssa. Langattomalla laturilla ladatessa puhelin asetetaan alustan päälle, ja lataus lähtee liikkeelle yksinkertaisesti puhelimen koskettaessa alustan pintaa.

Puhelimien kuoret

Yksiä kaikista ostetuimmista puhelinten lisävarusteista ovat erilaiset kuoret. Kuoret suojaavat puhelinta, joka voi sisältää herkkää materiaalia ja rikkoutua pudotessa kädestä tai kolhiintuessa muutoin. Siksi on tärkeää, että putoamisen varalta on suojauduttu jo ennalta ja esimerkiksi näytön päälle voi asentaa panssarilasin antamaan lisää turvaa. Kuoria on miljoonia erilaisia ja osa niistä toimii samalla kätevänä korttilompakkona, toiset selfie-valona, ja osa puhelinta lataavana varavirtalähteenä. Näin ollen jokaiselle käyttäjälle löytyy jotakin mielenkiintoista.

Lisävarusteena kuulokkeet

Monet lisävarusteet, joita puhelimille myydään tuovat lisää iloa ja helppoutta vapaa-ajan harrastuksiin. Joskus lisävarusteet saattavat pelastaa esimerkiksi tylsän työmatkan. Monet meistä eivät esimerkiksi halua matkustaa lainkaan ilman kuulokkeita korvillaan. Näin voi kätevästi hukuttaa julkisten liikennevälineiden metelin halutessaan. Kuulokkeista suosituimpia toistaiseksi ovat langalliset nappikuulokkeet, mutta myös erilaiset langattomat kuulokkeet ovat saaneet jalansijaa viime vuosien aikana. Bluetooth-ominaisuudella puhelimeen yhdistettävät kaiuttimet puolestaan tuovat helposti hyvän äänentoiston mukaan reissuille.

Turvallisuutta lisävarusteiden avulla

Nykypäivänä erilaiset puhelimien käyttöön liittyvät tietoturvariskit ja kuluttajien yksityisyys puhuttavat suuresti. Ihmiset pelkäävät, että puhelimen avulla heidän yksityisiä keskustelujaan kuunnellaan ja netin selaushistoria myydään suoraan valtavien firmojen käsiin. Julkisuuteen on noussut mitä kummallisempia tapauksia erilaisista rikkomuksista ja rajojen ylittämisestä. Esimerkiksi puhelinten kameroille on myynnissä suojaavia tarroja, jotta kameran saa peitettyä niin halutessaan. Kenties vastaisuudessa kehitellään myös erilaisia tehokkaita ja kekseliäitä lisävarusteita turvallisuusriskien pienentämiseksi.

Vastarinta lisävarusteille?

Valtava maailmanlaajuinen puhelinteollisuus on myös herättänyt paljon negatiivisia keskusteluja ja reaktioita ihmisten keskuudessa. Monia yrityksiä syytetään siitä, että puhelimille saatavissa olevat lisävarusteet ovat usein niin kalliita, ettei tavallisella kuluttajalla ole niihin rahaa. Tästä tunnetuimpana esimerkkinä toimivat Applen iPhonet, joille täytyy ostaa esimerkiksi oma adapterinsa, jotta tavalliset kuulokkeet saa liitettyä puhelimeen kiinni. Myös latauskaapelit ovat hinnakkaita ja eri yhtiöt suosittelevat vain oman sertifioidun kaapelin käyttöä puhelimen akun suojelemiseksi.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan matkapuhelimet ovat mullistaneet nykypäivän maailman tyystin. Pieni taskuun mahtuva laite on tuhansia kertoja voimakkaampi ja tehokkaampi ominaisuuksiltaan kuin huoneen kokoiset tietokoneet vain muutama vuosikymmentä aiemmin. Puhelimiin saatavilla olevat lisävarusteet tuovat lisäarvoa puhelimille, helpottavat niiden käyttöä ja tehostavat erilaisia tarpeellisia ominaisuuksia. Lisävarusteiden kirjo on tänä päivänä hyvin laaja ja jokaiselle löytyy omiin mieltymyksiin sopivia varusteita. Lisävarusteista ollaan myös valmiita maksamaan huomattavia hintoja.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *